Кандидата в президенти Австрії взяли під цілодобову охорону через погрози

Середа, 12 жовтня 2016, 12:16

Незалежному кандидату на майбутніх президентських виборах в Австрії Александру ван дер Беллену надали цілодобову поліцейську охорону після отримання численних погроз через соціальні медіа від неонацистів.

Про це повідомляє The Local.

72-річний Ван дер Беллен конкурує за посаду президента Австрії із Норбертом Гофером, який представляє популярну антиімміграційну "Партію свободи".

Ван дер Беллен був поміщений під постійну охорону поліції в середу вранці. Антитерористична поліція створила план для захисту його квартири і маршрутів, якими він регулярно їздить. До трьох озброєних офіцерів будуть супроводжувати його протягом дня.

Ван дер Беллен отримує погрози через Twitter і Facebook. Один з користувачів Twitter заявив, що планував "настріляти  у Ван дер Беллені стільки дірок, що він буде виглядати як поле для гольфу". Він також опублікував фотографії зі свастикою і зброєю.

За даними австрійських ЗМІ, кількість погроз збільшилася в останні тижні і багато коментарів були опубліковані на відомих праворадикальних сайтах.

Міністерство внутрішніх справ Австрії заявляє, що сприймає всі загрози дуже серйозно.

Як повідомлялося, повторні президентські вибори в Австрії, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, в які треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.