Штайнмаєр: ми повинні відкрити політичну частину Мінська, хоча оптимізму немає

Четвер, 13 жовтня 2016, 13:06

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наполягає на початку виконання політичних пунктів Мінських домовленостей.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом, повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

"Ми, як головуюча країна ОБСЄ, маємо і надалі займатися українською кризою. Ми просуваємося дуже повільно, міліметр за міліметром, але альтернативи я не бачу", - зазначив він.

Він визнав, що наразі немає підстав говорити про стійке перемир’я на Донбасі. Попри це, на думку Штайнмаєра, необхідно переходити до виконання політичних пунктів "Мінська".

"Два тижні тому ми змогли погодити зі сторонами угоду про розведення, і я сподіваюся, що це дозволить трохи міцніше стабілізувати припинення вогню. Зараз ми намагаємося розпочати виконання так званого "політичного пакету".

Це важко, але я не бачу іншого шляху", - наголосив він.

Керівник німецької дипломатії також наголосив, що не береться говорити про оптимістичну оцінку переговорів: "Немає підстав для оптимізму чи задоволення, але ми робимо все можливе для стабілізації, для перемир’я".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.