Україна має відкрити кримінальну справу проти італійських політиків в Криму - посол

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 18:01

Україна повинна відкрити кримінальну справу проти групи італійських політиків, які поїхали в окупований Крим.

Про це заявив посол України в Італії Євген Перелигін в ефірі "112 Україна", передає Крым.Реалии.

За словами українського дипломата, цей візит – візит не італійської делегації, а групи місцевих депутатів і місцевих бізнесменів, які належать до однієї маргінальної партії Lega Nord (Ліга Півночі), яка виступає за незалежність та велику автономізацію півночі Італії.

"Всі члени цієї партії і місцеві політики намагаються використати будь-який привід для того, щоб продемонструвати свою незалежність від дій уряду, від європейської політики. І один з таких елементів – це візит цієї групи в Крим в ці дні", – зазначив Перелигін.

Уряд Італії звернувся до групи з листом і повідомив всіх членів про недоречність візиту у зв'язку з санкціями ЄС. А в день, коли вся група виїжджала, парламент Італії вп'яте відмовився підтримати резолюцію Lega Nord про скасування санкцій проти Росії.

"Ми зробили все можливе політико-дипломатичними засобами. Я направив відповідні пропозиції і вважаю, що Україна повинна відреагувати рішуче. Тобто, відкрити кримінальне провадження проти порушників нашого законодавства, а вся італійська група, вона порушувала, в першу чергу, українське законодавство. Відкрити таку кримінальну справу, довести справу до суду", – додав посол.

Раніше повідомлялося, що велика делегація депутатів регіональних рад і представників ділового співтовариства Італії прибула до окупованого Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.