ЦРУ готується до можливої кібер-операції проти Росії - ЗМІ

Субота, 15 жовтня 2016, 11:06

В адміністрації президента США Барака Обами розглядають безпрецедентну таємну операцію щодо Росії як відповідь на російське хакерське втручання в американську передвиборну кампанію.

Про це повідомили чиновники з американської розвідки, передає NBC News.

Чиновники стверджують, що ЦРУ (Центральне розвідувальне управління) було доручено розробити варіанти для Білого Дому щодо "підпільної" кібер-операції, яка призначена для залякування керівництва у Кремлі.

Джерела не уточнили, які конкретні заходи розглядає ЦРУ, проте повідомили, що агентство вже приступило до вибору цілей та розпочало інші приготування для кібер-операції.

Крім того, колишні співробітники спецслужб повідомили, що ЦРУ зібрало багато документів, які могли б викрити сумнівні тактики президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, американські чиновники, знайомі з розслідуванням хакерських атак, заявляли, що існує все більше свідчень того, що уряд Росії постачає WikiLeaks зламаними електронними листами, що стосуються президентських виборів в США.

У МЗС РФ раніше заявляли, що заяви США, що Росія несе відповідальність за кібератаки проти Демократичної партії не мають жодних доказів і є спробою Вашингтона розвинути "безпрецедентну антиросійську істерію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.