Лідери Вишеградської групи виступили проти "Північного потоку-2"

Субота, 15 жовтня 2016, 17:23

Президенти Вишеградської групи під час саміту у польському Ряшеві висловилися проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі, передає Польське Радіо.

Дуда наголосив, що позиція Вишеградської групи – однозначна.

"Усі панове президенти підтримують відсутність економічних підстав для цієї інвестиції, натомість переконані, що вона має політичний характер і її реалізація, перш за все, перешкоджатиме створенню ефективного енергетичного союзу у Європі", - сказав він.

За його словами, будівництво "Північного потоку-2" призвело б до того, що Євросоюз ще більше узалежнився б від Росії, а конкретно, – від Газпрому.

"Північний потік-2" (Nord Stream 2) - це проект, який узгодили минулого року російський Газпром та кілька європейських енергетичних компаній. Як і нині діючий Nord Stream з Росії до Німеччини, він також, за задумом росіян, має проходити дном Балтійського моря. 

Частина країн ЄС виступають проти реалізації цієї інвестиції, наголошуючи, що вона буде означати зменшення енергобезпеки для Євроспільноти.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер очолив раду директорів дочки "Газпрому", компанії "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.