У Британії опублікували статтю Джонсона, в якій він виступає проти виходу з ЄС

Неділя, 16 жовтня 2016, 12:56

Один із лідерів кампанії за вихід Великої Британії з ЄС, колишній мер Лондона Боріс Джонсон написав авторську колонку, в якій пояснював, чому країна повинна залишитися в Європейському Союзі, але вона так і не була опублікована до референдуму.

Сьогодні The Sunday Times опублікувала ту саму колонку, яка була написана в лютому, тепер вже міністра закордонних справ Британії Джонсона, в якій він викладає свої побоювання з приводу виходу з ЄС.

Давно відомо, що Джонсон довго вагався, перш ніж піти проти тодішнього прем'єра Девіда Кемерона і стати ключовою фігурою у кампанії за вихід з ЄС.

У своїй колонці Джонсон попереджає про можливість "економічного шоку" для Британії після Brexit, хвалить важливість легкого доступу до величезного єдиного ринку ЄС та висуває емоційні аргументи за збереження зв'язків з іншими європейськими країнами.

"Закрийте очі. Затримайте дихання. Подумайте про Британію. Подумайте про інші країни ЄС. Подумайте про майбутнє. Подумайте про бажання ваших дітей і ваших внуків жити і працювати в інших європейських країнах; продавати там речі, дружити і, можливо, знайти партнерів. Запитайте себе: незважаючи на всі недоліки і розчарування цієї вправи — ви дійсно, щиро хочете, щоб Велика Британія пішла з ЄС?", - пише Джонсон.

Агентство Reuters із посиланням на власні джерела повідомляє, що Джонсон завжди схилявся до Brexit, навіть коли писав цю колонку, але хотів упевнитися у нього були перевірені всі доводи.

Співрозмовник зазначив, що написавши колонку, Джонсон відразу ж сказав, що аргументи за те, щоб залишитися у складі ЄС "не переважають".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.