У Бундестазі заявили, що ФРН має відмовитися від "Північного потоку-2"

Вівторок, 18 жовтня 2016, 10:46

Німеччина має відмовитися від своєї участі в реалізації проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2", який Росія хоче прокласти по дну Балтійського моря.

Про це заявив голова комітету Бундестагу із зовнішньої політики, член партії  Християнсько-демократичний союз Норберт Реттген у коментарі RND.

"Федеральний уряд має відійти від своєї позиції, згідно з якою, "Північний потік-2" - чисто бізнесовий, а не політичний проект", - сказав Реттген.

"Польща, країни Балтії та Україна вважають, що цей проект газопроводу загрожує їхній безпеці. Федеральний уряд повинен зважати на ці побоювання", - підкреслив він.

Реттген додав, що проект є неправильним і н енергетичної, і з зовнішньополітичної точки зору оскільки "суперечить усім спільним принципам енергетичної і зовнішньої політики ЄС".

Як повідомлялося, президенти Вишеградської групи під час саміту у польському Ряшеві висловилися проти будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

"Північний потік-2" (Nord Stream 2) - це проект, який узгодили минулого року російський Газпром та кілька європейських енергетичних компаній. Як і нині діючий Nord Stream з Росії до Німеччини, він також, за задумом росіян, має проходити дном Балтійського моря. 

Частина країн ЄС виступають проти реалізації цієї інвестиції, наголошуючи, що вона буде означати зменшення енергобезпеки для євроспільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.