Заклик Качинського "похрестити и поховати" дитину замість аборту викликав протести в Польщі

Вівторок, 18 жовтня 2016, 19:01

Найближчого понеділка у Польщі має знову відбутися протест за права жінок – після слів глави правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського про необхідність народжувати навіть приречених на смерть дітей.

Про це повідомляє видання Onet.pl.

Протест анонсований під офісом партії "Право і справедливість" у Лодзі. Однак акція може охопити всю країну, адже до цієї форми "Чорного протесту" вже почали долучатися інші міста.

Страйк "Чорний понеділок – раунд другий" стане наслідком інтерв’ю глави правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського інформагентству РАР.

"Ми будемо прагнути до того, що навіть дуже тяжкі вагітності, коли дитина приречена на смерть, сильно деформована, мають завершитися пологами, щоб дитина мохла бути похрещена, мала ім’я і могла бути похована", - заявив Качинський.

"Такі заяви показують, що "президент Польщі" нічого не навчився після першого чорного протесту. Не зрозумів, що не є володарем тіл і душ всіх польських жінок" - заявив Даріуш Йонський, один з організаторів нового "Чорного протесту".

"Він запропонував жінкам жахливу у своїй нечулості ідею – народиш, похрестиш, поховаєш. Три в одному. Жах. Навіть я, чоловік, коли почув ці слова, відчув себе погано" - додав він.

Як повідомлялося, на початку жовтня Сейм Польщі відхилив скандальний законопроект комітету "Стоп аборту", який передбачав повну заборону і криміналізацію абортів.

Цей проект спричинив масові протести в країні, відомі як "Чорний протест", наймасштабніші акції пройшли у понеділок, 3 жовтня, коли в країні відбувся національний страйк жінок, підтриманий і багатьма чоловіками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.