У Берліні розпочалася зустріч лідерів "нормандської четвірки"

Фото
Середа, 19 жовтня 2016, 19:37

У Берліні стартували переговори за участю лідерів країн "нормандської четвірки".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У переговорорах беруть участь  канцлер ФРН Ангела Меркель, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд та президент Російської Федерації Володимир Путін.

Планується, що на зустрічі буде оцінено стан виконання Мінських угод з часу останньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки", а також будуть обговорені подальші кроки.

 

Крім того, після зустрічі по Україні глави Росії, Німеччини і Франції мають обговорити ситуацію в Сирії.

При цьому перед приїздом президента РФ у Берліні відбулися переговори за участю канцлера ФРН Ангели Меркель, президента України Петра Порошенка і президента Франції Франсуа Олланда.

Варто відзначити, що канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні заявила, що вона не сподівається на прорив у справі стабілізації ситуації на сході України після саміту "нормандської четвірки" в Берліні.

Раніше повідомлялося, що перед самітом "нормандської четвірки" за участі президента РФ Володимира Путіна активісти принесли десятки "закривалених" іграшкових ведмежат, які мають символізувати дітей, що загинули під час війни в Сирії.

Як відомо, Російська Федерація у конфлікті бере участь на боці режиму Башара Асада і проводить регулярні бомбардування сирійських міст, що призводить до значних жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, останній раз зустріч країн "нормандської четвірки" відбулася рік тому в Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.