У Брюсселі відкривається саміт ЄС: обговорять РФ, міграцію і торгівлю

Четвер, 20 жовтня 2016, 09:47

У Брюсселі в четвер відкривається дводенний саміт ЄС, на якому будуть розглядатися три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Про це йдеться у листі-запрошенні до глав держав і урядів країн ЄС голови Європейської Ради Дональда Туска.

Щодо питання міграції Туск зазначив, що європейські інститути активізували свої зусилля в наданні допомоги третім країнам, які повинні будуть прийняти назад своїх громадян.

"Наші дії найкраще видно на східному середземноморському маршруті, де ми спостерігаємо на 98% зниження припливу нелегальних мігрантів в період з вересня минулого року і в цьому році", - йдеться в листі.

У частині торгових відносин Туск акцентував увагу на угоді ЄС-Канада, підписання якої поки під питанням через опір деяких європейських країн.

"Я переконаний, що разом ми розробимо таку торгову політику, яка підходить для сьогоднішніх і завтрашніх проблем...Європейська Рада обговорить модернізацію інструментів торговельного захисту і наші поточні переговори щодо угоди про вільну торгівлю з ключовими партнерами", - зазначив він.

Туск також розповів, що за вечерею учасники саміту проведуть стратегічну дискусію про Росії.

"Мета полягає у вирішенні наших спільних довгострокових відносин з цим важливим сусідом. Враховуючи рішення, які ми повинні прийняти в грудні, нашою головною цінністю у відносинах із Росією залишається наша єдність. На сьогоднішній день, незважаючи на наші розбіжності, нам завжди вдавалося зберігати єдність. І ми повинні дотримуватися цього курсу", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.