Рада прийняла спільну з Польщею декларацію пам'яті та солідарності

Четвер, 20 жовтня 2016, 14:19

Український парламент прийняв "Декларацію пам`яті і солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України".

За відповідне рішення проголосували 243 народних депутата.

"Спільно й одночасно приймаємо цю Декларацію Пам`яті і Солідарності, аби віддати шану мільйонам жертв, яких зазнали наші народи під час Другої світової війни, та засудити зовнішніх агресорів, що намагались знищити нашу незалежність", - йдеться у документі.

За повідомленням "Української правди", спікер Верховної Ради Андрій Парубій, представляючи документ заявив, що польський Сейм голосуватиме за декларацію одночасно з українським парламентом і документ є відповіддю на російську агресію проти України, Польщі та всього західного світу.

"Звертаємо увагу на те, що здійснення Російською Федерацією агресивної зовнішньої політики, окупація Криму, підтримка і здійснення збройної інтервенції на сході України, порушення основних норм міжнародного права та договорів, підписаних з Україною, невиконання Кремлем домовленостей та ведення гібридної інформаційної війни становлять загрозу для миру і безпеки всієї Європи.", - йдеться у тексті декларації.

Раніше передбачалося, що сеймас Литви також синхронно проголосує за цей документ, однак, за словами голови комітету Ради у закордонних справах Ганни Гопко, наразі повноваження діючого сеймаса закінчилися, а новообраний приступить до роботи лише у другій половині грудня.

Очікується, що після цього Литва також проголосує за цей документ. Наразі через неголосування Литви з тексту було видалено згадку про неї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.