На саміті ЄС вирішили протидіяти спробам РФ послабити Європу

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 07:59

Після першого дня саміту ЄС у Брюсселі глави держав і урядів блоку вирішили протидіяти спробам Росії послабити Європу та погодилися, що у разі поновлення бомбардувань Алеппо вони розглянуть всі наявні варіанти для вирішення ситуації.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами глави Європейської Ради Дональда Туска, стратегія Росії спрямована на послаблення ЄС та для цього вона використовує різні методи - від порушень повітряного простору та інформаційних кампаній до кібератак і втручання в політичні процеси.

Вечірні дискусії не привели до домовленостей щодо санкцій через бомбардування Москви в Сирії, як хотіли деякі уряди ЄС, лише до нечіткого попередження про те, що "ЄС розгляне всі наявні варіанти, якщо нинішнє насильство буде продовжуватися".

Учасники саміту домовилися посилити тиск на Москву та сирійський уряд.

Як повідомляє видання, незважаючи на такий спектр загроз з боку Росії, глави держав і урядів ЄС не змогли піти далі, ніж їхні міністри закордонних справ на початку тижня в заявах із закликами до Росії бути відповідальною за поведінку в Сирії.

Нагадаємо, президент Європейської Ради Дональд Туск перед самітом ЄС у Брюсселі заявив, що ЄС має розглядати всі варіанти, в тому числі санкції, якщо йдеться про необхідність зупинки злочинних атак у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.