Бельгія звинуватила РФ у фабрикації даних щодо ударів F-16 у Сирії

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 10:21

Докази причетності бельгійських винищувачів F-16 до авіаудару в Сирії, надані Росією, були сфабриковані і Москви має надати офіційне спростування.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Бельгії Стівена Вандепута.

Повідомляється, що Міноборони РФ вручило аташе з питань оборони посольства Бельгії в Москві так звані докази того, що бельгійські F-16 відповідальні за авіаудар в районі Алеппо в ніч на 18 жовтня, в результаті чого загинули цивільні.

"Ці так звані докази складалися з карти з траєкторією польоту, який нібито виконували бельгійські літаки. З цієї карти видно, що ідентифікаційні номери "свій-чужий" не належать літакам бельгійських ВПС, і що так звані докази були сфабриковані. Це свідчить про те, що звинувачення Міністерства оборони Російської Федерації на адресу Бельгії є необґрунтованими", - йдеться у заяві.

Міністр оборони Бельгії підкреслив, що заперечує будь-яку причетність бельгійських літаків до авіаудару, "і очікує на офіційне спростування цих безпідставних і необґрунтованих звинувачень".

Раніше російський Центр з примирення ворогуючих сторін на території Сирії повідомив, що в результаті повітряного удару по селищу Хассаджек поблизу Алеппо в Сирії загинули шість осіб, ще чотири людини отримали поранення.

При цьому Міноборони РФ повідомило, що в районі села в цей час перебували літаки міжнародної коаліції. Зокрема, у зазначений час у цьому районі нібито були зафіксовані два F-16 ВПС Королівства Бельгії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.