Сейм Польщі прийняв спільну з ВРУ декларацію пам'яті та солідарності

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 10:49

Сейм Польщі прийняв спільну з Верховною Радою України постанову під назвою "Декларація пам'яті і солідарності Сейму Польщі та Верховної Ради України".

Про це повідомляє Польське радіо.

У польському Сеймі за прийняття документа проголосували 367 депутатів, 44 депутати проголосували проти, а 14 утрималися.

Проти декларації голосували депутати від партії Кукіз'15, а також троє депутатів від правлячої партії Право і справедливість та від Польської селянської партії.

У документі наголошується, що "необхідно більш інтенсивно проводити об'єктивні історичні дослідження, вживати заходів з метою створення щирого і доброзичливого співробітництва дослідників, а також стримувати сили, що розпалюють суперечки в державах".

Також в декларації вказано, що "ведення агресивної зовнішньої політики Російської Федерацією, окупація Криму Росією, підтримка та проведення збройного втручання в Східній Україні, порушення основних норм міжнародного права і домовленостей з Україною, невиконання Росією угод, а також ведення гібридної інформаційної війни є загрозою для миру і безпеки в цілій Європі ".

Нагадаємо, 20 жовтня ВРУ прийняля "Декларацію пам`яті і солідарності Сейму Республіки Польща та Верховної Ради України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.