Лідери ЄС можуть повернутися до дискусії щодо санкцій через Сирію - Грибаускайте

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 11:02

Лідери країн Європейського Союзу можуть повернутися до обговорення додаткових обмежувальних заходів через Сирію у разі погіршення безпекової ситуації.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте напередодні другого дня саміту ЄС у Брюсселі.

"Вчорашнє рішення – залишаються відкритими всі опції. Це означає, що у разі необхідності ми повернемося до дискусії щодо того, як будемо реагувати, якщо ситуація погіршиться", - сказала Грибаускайте.

За її словами, сьогодні важливіше обговорити питання зменшення військової напруженості у світі, ніж список осіб, проти яких можуть застосувати санкції.

"Сьогодні зростає напруженість, в том числі військова, і це важливіше, ніж будь-яка дискусія з приводу списку певних осіб, проти яких можуть застосувати обмежувальні заходи. І для нас найважливіше завдання сьогодні – деескалація. Ми бачимо російські кораблі, які пливуть з півночі Європи до Сирії і, на мою думку, це набагато важливіші речі", - додала президент Литви.

Як повідомлялося, лідери ЄС засудили Росію за бомбардування цивільних осіб в обложеному сирійському місті Алеппо, але зіткнулися з опором Італії у питанні введення нових санкцій проти Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.