Єврокомісія затвердила фінансування будівництва газопроводу Balticconnector

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 11:27

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас і прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпіля підписали 21 жовтня договір про інвестування ЄС 187 мільйонів євро на проект Balticconnector, перший газопровід, який з'єднає Фінляндію та Естонію.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Передбачається, що газопровід покладе кінець енергетичній ізоляції Фінляндії, яка багато в чому залежить від одного постачальника.

Коли газ почне надходити до 2020 року, проект об'єднає країни східного регіону Балтійського моря з рештою країн енергетичного ринку ЄС.

"Це результат тісної співпраці і доказ справжньої європейської солідарності. Ми робимо більше, ніж просто з'єднуємо газові системи двох країн. Ми зближуємо людей і держави-члени в регіоні, шляхом будівництва трубопроводу, який об'єднає європейські країни. В рамках енергетичного союзу, ми будуємо ті енергетичні зв'язки, які відсутні, об'єднуючи ринки, підвищуючи безпеку енергопостачання та припиняючи енергетичну ізоляцію країн-членів", - заявив Юнкер.

Повідомляється, що газопровід Balticconnector буде складатися з трьох секцій: газопровід охопить 22 км фінського берегу, 80 км дна моря та 50 км естонського берегу.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз інвестує 187,5 млн євро у будівництво газопроводу Balticconnector між Естонією і Фінляндією.

Фінансова підтримка ЄС становить 75% необхідного фінансування для будівництва газопроводу, який спільно будуватимуть фінська та естонська компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.