ЄС та Канада продовжують діалог з регіональним урядом Валлонії щодо ЗВТ

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 13:34

Міністр торгівлі Канади та представник Європейського Союзу для переговорів щодо ЗВТ провели термінову розмову з прем'єром бельгійського регіону Валлонія в другий день саміту, щоб спробувати вийти з глухого кута.

Про це повідомляє Reuters.

Глава регіонального уряду Валлонії Поль Маньєт заявив на прес-конференції, що певні поступки були кроком вперед, але цього недостатньо, щоб відповісти на побоювання з приводу експорту сільськогосподарської продукції.

Як повідомляє видання, премʼєр-міністр Бельгії Шарль Мішель мав розмову прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо по телефону.

"Я відчуваю, ситуація також стає більш складною у Канаді. Спостерігається радикалізація позиції після вчорашнього рішення уряду Валлонії. Але на даний момент діалог триває", - сказав він.

Премʼєр-міністр заявив, що усвідомлює всю серйозність ситуації.

"Я сподіваюся, що в найближчі години, буде позитивне рішення, але я не цілком впевнений у цьому, щоб бути чесним з вами", - сказав він журналістам перед початком саміту.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск перед самітом ЄС заявив, що якщо ЄС не вдасться переконати громадян у тому, що торгові угоди приймаються в їхніх інтересах, угода про ЗВТ з Канадою може стати останньою такою угодою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

ЄС та Канада оголосили, що прагнуть восени підписати торговельну угоду, щоб вона почала працювати вже на початку 2017 року.

Проект угоди СЕТА був погоджений, але національні парламенти країн ЄС можуть затримати введення її в дію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.