ЄС повернеться до питання санкцій у разі погіршення ситуації в Сирії - Меркель

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 15:21

Євросоюз повернеться до питання застосування санкцій проти сирійського режиму та його союзників у разі погіршення ситуації в Сирії.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель після завершення саміту ЄС у Брюсселі.

"Ми чітко підкреслили у наших висновках, що те, що відбувається у Сирії, і особливо в Алеппо – це неприйнятно і ми повністю це засуджуємо. Ми закликаємо всі сторони, особливо РФ, припинити авіаудари, продовжити режим припинення вогню і надати допуск гуманітарним організаціям", - сказала Меркель.

Канцлер додала, що країни ЄС одностайні в тому, що події в Алеппо – це порушення міжнародних законів і відповідальні за ці порушення мають відповідати за свої дії.

"ЄС згодний, що всі наявні опції мають бути використані, якщо ситуація буде розвиватися у тому ж напрямку. Ми підготували основу для застосування заходів проти сирійського уряду і його союзників у разі погіршення без пекової і гуманітарної ситуації у Сирії", - сказала Меркель, додавши, що такі заходи можуть стосуватися і Росії.

Меркель зазначила, що лідери ЄС не обговорювали жодного конкретного списку осіб, проти яких можуть бути застосовані санкції.

"Я не виключаю жодних варіантів обмежувальних заходів, які розглядалися, проте ми сфокусовані на гуманітарному доступі, але ми завжди можемо повернутися до будь-якого необхідного варіанту", - сказала вона.

Як повідомлялося, лідери ЄС засудили Росію за бомбардування цивільних осіб в обложеному сирійському місті Алеппо, але зіткнулися з опором Італії у питанні введення нових санкцій проти Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.