Бомбардування Алеппо є військовим злочином - УВКБ ООН

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 18:34

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн назвав бомбардування східної частини Алеппо "злочинами історичного масштабу" і прирівняв їх до військового злочину.

Про це повідомляє Reuters.

Зейд Раад аль-Хусейн не вказав конкретно на Росію, чиї військові літаки здійснювали кілька тижнів підряд авіаудари по позиціям повстанців у східній частині Алеппо.

"Озброєні опозиційні групи продовжують обстрілюватися з мінометів та інших снарядів в житлових кварталах в східній частині Алеппо. Але за масштабні авіаудари по східній частині міста несуть відповідальність урядові сили і їх союзники, саме вони відповідальні за переважну більшість жертв серед цивільного населення," – підкреслив Зейд заявив під час виступу на спеціальній сесії Ради ООН з прав людини.

За словами комісара ООН, такі порушення є військовими злочинами, і їх можна прирівняти до злочині проти людяності.

"Порушення і зловживання, від яких страждають люди по всій країні, включаючи облогу і обстріл східної частини Алеппо, не просто трагедія; вони також є злочинами історичного масштабу", – сказав він.

Агенція також повідомила про те, що пізніше Рада ООН з прав людини проголосувала за те, щоб провести незалежне розслідування подій в Алеппо з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за ймовірні військові злочини".

Раніше повідомлялося, в ООН заявили про те, що евакуація поранених зі східної частини сирійського міста Алеппо, яку планувалося розпочати сьогодні, 21 жовтня, так не розпочалася через відсутність гарантій безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.