Канада готова підписати угоду про ЗВТ, справа за ЄС - міністр торгівлі

Субота, 22 жовтня 2016, 11:31

Канада готова підписати угоду про торговельно-економічне співробітництво з Європейським союзом (CETA) 27 жовтня, як і планувалося раніше.

Про це заявила міністр торгівлі Канади Христя Фріланд після переговорів у Брюсселі з головою Європарламенту Мартіном Шульцом.

Фріланд спеціально залишилася у Брюсселі на день довше, щоб продовжити переговори, які зайшли у глухий кут після того, як бельгійський регіон Валлонія заблокував рішення про підписання угоди.

"З погляду Канади, наша робота завершена. Ми завершили переговори щодо дуже хорошої угоди і Канада готова підписати цю угоду. Тепер м’яч на полі європейської сторони і час для Європи завершити свою роботу", - сказала Фріланд.

"Ми дуже сподіваємося, що це станеться. Я сподіваюсь, що повернуся до Європи за кілька днів з нашим прем’єр-міністром і ми підпишемо цю угоду, як і планувалося, 27 жовтня", - додала міністр.

Як повідомлялося, глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що оптимістично налаштований щодо того, що Євросоюз вирішить проблеми із підписанням угоди.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.