Парламент Валлонії повторно розгляне угоду про ЗВТ ЄС-Канада

Субота, 22 жовтня 2016, 16:07

Текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Про це заявив глава регіонального уряду Поль Маньє після зустрічі з головою Європарламенту Мартіном Шульцем, повідомляє Le Soir.

Керівник виконавчої влади Валлонії заявив, що чекає текст угоди від Європейської комісії.

"Цей текст буде знову розглянуто та подано на розгляд парламенту Валлонії", - сказав Маньє.

Таким чином, досі немає згоди регіонального уряду, щоб дати повні повноваження федеральному уряду Бельгії на підписання СЕТА.

Маньє також відмовився назвати терміни розгляду, "тому що потрібно дати час для того, щоб пройшов демократичний парламентський процес".

Зазначимо, що підписання угоди між ЄС і Канадою анонсувалося на 27 жовтня.

Як повідомлялося, глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що оптимістично налаштований щодо того, що Євросоюз вирішить проблеми із підписанням угоди.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.