У Литві розпочався другий тур виборів до Сейму в мажоритарних округах

Неділя, 23 жовтня 2016, 10:44

В Литві відбувається другий тур виборів до парламенту країни виборів в більшості мажоритарних округів.

Про це повідомляє Delfi.

Повідомляється, що у неділю 23 жовтня, о 7-й годині ранку розпочалося голосування на виборчих дільницях. Виборчі дільниця будуть відкриті до 20:00.

У другому турі будуть обрані 68 депутатів в одномандатних округах.

Як відомо, три нових члени Сейму за мажоритарною системою були обрані в першому турі, а у решти округах змагаються по два кандидата, які набрали найбільшу кількість голосів 9 жовтня.

За словами голови Головної виборчої комісії Зенонаса Вайгаускаса перші результати виборів повинні будуть з'явитися досить рано, приблизно з 21:30.

Видання відзначає, що найбільше кандидатів у другому турі - у партії Союз вітчизни - Християнські демократи Литви (42), ненабагато відстає від неї партія Союз селян і зелених Литви (40). У Литовської соціал-демократичної партії у другому турі 21 кандидат, Руху лібералів - 12. У другий тур пройшли п'ять кандидатів Партії праці, стільки ж кандидатів-самовисуванців і чотири кандидати партії "Порядок і справедливість". За два кандидата у Виборчої акції поляків Литви - Союзу християнських сімей та Литовського союзу свободи (лібералів), у "Списку Литви", Литовської партії зелених та Антикорупційної коаліції Н. Путейкіса і К. Крівіцкаса (Литовської партії центру, Литовської партії пенсіонерів) - по одному кандидату.

Нагадаємо, 9 жовтня цього року відбулися парламентські вибори. За результатами підрахунку всіх голосів на парламентських виборах у Литві переможцем перегонів стали консерватори, а не Союз селян і зелених. В той же час, в абсолютній більшості мажоритарних округів переможця за один тур визначити не вдалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: