Єврокомісія сподівається домовитися з Бельгією щодо ЗВТ з Канадою

Понеділок, 24 жовтня 2016, 13:47

Наразі Єврокомісія продовжує роботу над тим, аби домовитися з Бельгією щодо підписання угоди про ЗВТ з Канадою.

Про це повідомив речник Єврокомісії Марагарітіс Схінас на брифінгу в Брюсселі.

"Єврокомісія і надалі працює без перерви над тим, аби досягнути позитивного результату в переговорах з урядом Бельгії, який би дозволив ЄС та Канаді підписати угоду про ЗВТ.

Бельгія наразі має сформулювати свою позицію відповідно до її власних конституційних процедур.

Єврокомісія поважає внутрішні процедури і не має права в них втручатися, тому ми всі маємо запастися терпінням. Єврокомсія готова зробити все, що необхідно для того, аби процес (досягнення компромісу щодо ЗВТ з Канадою) завершився позитивним результатом", – повідомив Схінас.

Відповідаючи на питання щодо долі саміту ЄС-Канада, на якому, як планувалося раніше, має бути підписана угода про ЗВТ між ЄС та Канадою, Схінас зазначив, що сьогодні ввечері відбудуться перемовини між Жаном Клодом Юнкером, Дональдом Туском та премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо, за результатами яких і буде ухвалене остаточне рішення щодо проведення саміту ЄС-Канада.

Як повідомлялося, Євросоюз дав федеральному уряду Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

Раніше повідомлялося, що текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.