В Бухаресті завершилася акція протесту прихильників приєднання Молдови

Понеділок, 24 жовтня 2016, 14:25

Прихильники "возз’єднання" Румунії та Молдови завершили свою акцію на підтримку приєднання Молдови до Румунії та згорнули наметове містечко в центрі румунської столиці.

Про це повідомляє mediafax.

Уніоністи вирішили припинити акцію протесту, яку розпочали 22 жовтня після зустрічі з представниками політичних партій Румунії.

Так, представники партії "Об'єднана Румунія" заявили після зустрічі з громадянської платформи Acțiunea 2012, що доповнять свій статут формулюванням про необхідність "возз'єднання національної території".

В свою чергу після зустрічі з протестувальниками голова спілки "Врятуйте Бухарест" Нікушор Дан зазначив, що Румунія повинна підтримувати громадянське суспільство Молдови, заохочувати доступ до румунських ЗМІ у Молдові, а також забезпечувати румунські інвестиції.

В той же час, один колишній президент Румунії та лідер партії "Народний рух" Траян Бесеску після переговорів з уніоністами витупив з пропозицією створити міністерство об'єднання і досягнути того, аби в Молдові в обіг було введено румунський лей.

"Румунія лише виграє від об'єднання з точки зору населення, і з точки зору території, а також стане однією з найсильніших сільськогосподарських країн Європи. Проте, враховуючи ситуацію в Придністров'ї, в найближчі десять років домогтися возз'єднання неможливо", – заявив Бесеску.

Також Бесеску наголосив на тому, що об'єднання Румунії та Молдови можливе лише тоді, "коли цього захоче парламент в Кишиневі".

Раніше повідомлялося, що колишній президент Румунії Траян Бесеску переконаний, що рано чи пізно об'єднання Молдови з Румунією відбудеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.