Курдські підрозділи оточили місто поблизу Мосула, захоплене ІДІЛ

Понеділок, 24 жовтня 2016, 14:57

Курдські воєнізовані загони пешмерга заявили про захоплення міста Башика поблизу Мосула, яке раніше контролювали бойовики "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters.

Курдські повстанці повідомили журналістам на місці події, що вони вже увійшли у Башику. Журналісти не були допущені в місто, яке знаходиться в 12 км на північний схід від Мосула.

Захоплення Башики буде означати подолання ще однієї перешкоди на шляху до Мосула.

Командувач збройними силами США в Іраку генерал-лейтенант Стівен Таунсенд заявив, що Башика був одним із населенних пунктів на околиці Мосула, який "Ісламська держава" очистила від мирних жителів і зміцнювала протягом останніх двох років.

В той же час він підкреслив, що поки не може підтвердити остаточного звільнення Башики від бойовиків ІДІЛ.

"Я ще не отримав звіт, в якому б йшлося, що кожен будинок був очищений, кожен член ІДІЛ був убитий, і кожен саморобний вибуховий пристрій був знешкоджений", - сказав Таунсенд.

Нагадаємо, наступ на Мосул почався вранці в понеділок, 17 жовтня. Він здійснюється з декількох напрямків силами армії Іраку та курдської пешмерга.

Минулого тижня армія Іраку взяла штурмом найбільше християнське місто країни Каракош, також відоме як Хамданія, що було під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава" з 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.