Молдова оголосила в міжнародний розшук лідера проросійської партії

Вівторок, 25 жовтня 2016, 09:32

Суд сектора Центр у Кишиневі задовольнив клопотання прокуратури Молдови про попередній арешт на 30 діб лідера проросійської "Нашої партії" Ренато Усатого, якого звинуватили в шахрайстві та спробі замаху на вбивство, та оголосив його в міжнародний розшук.

Про це повідомляє Newsmaker.md.

Термін попереднього арешту буде відраховуватися з моменту затримання.

Повідомляється, що суд також оголосив Усатого, який зараз знаходиться в Москві, в міжнародний розшук.

"Усатий звинувачується в змові з злочинним угрупованням, яке підозрюється в шахрайстві і пособництві при спробі вбивства. Якщо його провина буде визнана, йому загрожує від 8 до 16 років в'язниці у справі про шахрайство і від 15 до 20 років — у справі про спробу замовного вбивства", - сказав прокурор Віталій Бусуйок.

За словами адвоката Усатого Іона Чергі, судовий процес - це спроба залякати свідка.

"Прокурори зажадали ордер на арешт на підставі обвинувачень осіб, які фігурують у справах, заведених у Лондоні та Бухаресті, в яких Усатий проходить свідком. Найближчим часом особистості цих людей будуть розкриті", - сказав адвокат.

Як повідомляє видання,  22 жовтня прокурори звернулися до суду сектора Центр з клопотанням про видачу ордера на арешт Ренато Усатого і оголошення його в міжнародний розшук за обвинуваченням у замаху на російського банкіра Германа Горбунцова.

За інформацією deschide.md, Усатого, що знаходиться зараз у Москві, кілька разів викликали в прокуратуру, проте він виклики проігнорував.

На наступний день Усатий заявив, що якщо в Молдові буде видано ордер на його арешт, він буде співпрацювати з іноземними правоохоронними органами і доведе, що справи проти нього - політичне замовлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.