Літаки НАТО AWACS здійснили перші вильоти в рамках кампанії проти ІДІЛ

відео
Вівторок, 25 жовтня 2016, 13:43

Літаки далекого радіолокаційного спостереження AWACS, надані НАТО, здійснили перші вильоти в рамках підтримки міжнародної коаліції по боротьбі з угрупованням "Ісламська держава" в Сирії.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Я можу повідомити, що минулого тижня, 20 жовтня, відбувся перший політ літаків НАТО AWACS на підтримку коаліції по боротьбі з ІДІЛ", - сказав Столтенберг.

Літаки здійснюють вильоту з аеродрому поблизу турецького міста Конья в центральній Туреччині. Вони надають розвідувальну інформацію наземним силам та бойовим літакам коаліції, які виконують місії в рамках кампанії.

Нагадаємо, НАТО затвердило рішення про надання літаків AWACS для допомоги коаліційним силам, які ведуть боротьбу з "Ісламською державою", на липневому саміті у Варшаві.

Kітаки AWACS оснащені радіолокаційною технікою, що дозволяє їм контролювати повітряний простір, можуть функціонувати в якості літаючих командних пунктів.

Система AWACS здатна контролювати повітряний простір в радіусі понад 400 км і обмінюватися інформацією через цифрові канали передачі даних з командирами різних військових підрозділів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.