Єврокомісія рекомендувала продовжити прикордонний контроль в ЄС на 3 місяці

Вівторок, 25 жовтня 2016, 18:18

Єврокомісія виступила з рекомендацією, яка має бути прийнята Радою ЄС, щодо продовження контролю, який діє на деяких внутрішніх кордонах Шенгену, на ще три місяці.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Шенгенська зона без внутрішніх кордонів є історичним досягненням, яке ми повинні зберегти. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб повернутися до нормального функціонування Шенгену якнайшвидше, і ми домоглися значного прогресу. Однак багато роботи попереду. Тому ми пропонуємо сьогодні подальше обмежене розширення прикордонного контролю у деяких країнах, відповідно до правил Шенгену" - сказав перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

У Єврокомісії зазначили, що незважаючи на значне зменшення мігрантів до Європи, зокрема, після початку застосування угоди Туреччина-ЄС, існують побоювання щодо можливого зростання так званого вторинного переміщення мігрантів з Греції.

Крім того, йдеться у повідомленні, виняткові обставини, які призвели до рішення Ради ЄС від 12 травня про продовження прикордонного контролю, зберігаються і досі. В Єврокомісії наголосили, що нинішнє продовження контролю не повинне перевищувати 3 місяців.

Раніше Норвегія закликала Євросоюз дозволити продовження тимчасового прикордонного контролю стільки, скільки уряд країни вважатиме за необхідне.

Прикордонний контроль наразі дiє в таких країнах як Австрія, Німеччина, Данія, Швеція та Норвегія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.