Уряд Польщі затвердив законопроект про війська територіальної оборони

Вівторок, 25 жовтня 2016, 20:41

Уряд Польщі затвердив законопроект, яким передбачається створення Військ територіальної оборони і хоче, аби зміни до законодавства набули чинності до кінця поточного року.

Про це повідомляє Польське радіо.

Автором проекту є міністр оборони Антоні Мацеревич. Він вносить зміни до закону про загальний обов’язок захисту Республіки Польща.

Відповідно до документа, Війська територіальної оборони будуть самостійним видом Збройних сил. Вони зможуть вести сухопутні військові дії у співпраці з оперативними частинами, а також вирішувати антикризові та антитерористичні завдання.

Окрім цього, вони покликані боротися з невійськовими загрозами, проводити інформаційні та освітні акції.

В кожному повіті має бути кілька сотень відповідно озброєних та підготованих вояків-добровольців територіальної оборони, а в масштабі всієї країни – кілька десятків тисяч.

Пріоритет у наборі до Військ територіальної оборони надаватиметься членам організацій, покликаних підсилювати оборону Польщі, а також випускникам військових класів. Після трьох років служби у Військах територіальної оборони вони матимуть пріоритет у призові до проходження кандидатської і професійної військової служби.

Термін служби солдата таких військ складав би від 12 місяців до 6 років з можливістю її продовження.

Згідно з планом уряду, новий закон набуде чинності 1 січня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.