Від авіаударів коаліції у Сирії загинуло 300 цивільних осіб - правозахисники

Середа, 26 жовтня 2016, 10:59

Через авіаудари міжнародної коаліції, очолюваної США, в Сирії за останні два роки загинуло щонайменше 300 мирних жителів.

Про це йдеться в заяві Міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Правозахисники стверджують, що в результаті одинадцяти атак, здійснених військовими коаліції проти ІДІЛ, загинуло близько 300 мирних жителів протягом двох років.

"Ми боїмося, що коаліція, очолювана США, недооцінює шкоду, заподіяну цивільним особам в операції в Сирії", - заявила представник Amnesty International в Бейруті Лінн Маалуф.

"Аналіз доступних даних свідчить, що в кожному разі сили коаліції не вживали адекватних запобіжних заходів, щоб мінімізувати втрати серед мирного населення та руйнування цивільних об'єктів", - додала вона.

Повідомляється, що на сьогоднішній день військові визнали загибель лише однієї людини в результаті авіаударів.

Правозахисні організації, серед яких є також Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини, заявляють, що загальне число цивільних осіб, убитих силами коаліції в Сирії з початку операції, може бути від 600 до 1000 осіб, або більше.

Нагадаємо, за даними Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, у Сирії за один рік близько 3 800 цивільних осіб загинули від російських повітряних ударів, здійснених на підтримку президента Башара Асада. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.