В АП заявили, що між країнами ЄС є консенсус щодо безвізу для України

Середа, 26 жовтня 2016, 11:55

В Адміністрації президента стверджують, що між країнами-членами ЄС досягнутий консенсус щодо надання Україні безвізового режиму.

Про це заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали запевнення від президента Європарламенту, що як тільки буде узгоджений так званий механізм припинення, він невідкладно подасть на голосування питання безвізового режиму для України. Аналогічні запевнення ми отримали і від лідерів ЄС. Станом на сьогоднішній день фактично сформований консенсус між державами-членами Євросоюзу щодо надання безвізового режиму для українських громадян ", - сказав Єлісєєв.

За його словами, українська сторона очікує рішень ще двох інституцій ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС, і активно працює над тим, щоб цей процес був завершений до 24 листопада поточного року.

За словами заступника голови АП, дана ситуація вже не залежить від України, вона пов'язана із проблемою нелегальної міграції всередині ЄС.

"Тут треба набратися трохи терпіння і надмірно не драматизувати це питання. Ми виходимо з того, що все-таки найближчим часом Євросоюз прийме механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн, після чого буде прийнято рішення щодо безвізового режиму з Україною. У нас на 24 листопада запланований черговий саміт Україна-ЄС в Брюсселі і ця дата повинна служити орієнтиром для прогресу в цьому важливому питанні", - підкреслив Єлісєєв.

Як повідомлялося, доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріель заявила, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване євродепутатами до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.