Міністри оборони НАТО обговорять військову активність "непередбачуваної Росії"

Середа, 26 жовтня 2016, 14:27

В порядок денний міністерської зустрічі Північноатлантичного альянсу внесено питання про посилену військову активність Росії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком міністерської зустрічі альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Ми обговоримо нещодавню військову активність Росії вздовж нашого кордону", - наголосив він.

"Поруч із нашим кордоном активно проводяться маневри, в тому числі масштабні навчання, які відбуваються без попередження. Лише протягом цього місяця Росія доправила до Калінінграду ракети Іскандер, здатні нести ядерні заряди, а також призупинила угоду із США щодо (утилізації) зброярського плутонію.

Також РФ продовжує дестабілізувати Східну Україну, надаючи військову і фінансову підтримку сепаратистам", - пояснив він.

"Такі дії РФ не знижують напруження та не відновлюють передбачуваність у наших відносинах", - заявив генеральний секретар НАТО.

Він також звинуватив РФ  у бомбардуванні Алеппо та доведенні міста до гуманітарної катастрофи.

Попри це, генсек вважає за необхідне зберігати зусилля щодо відновлення діалогу з РФ. Як повідомляла "Європейська правда", Столтенберг запропонував провести нову зустріч Ради Росія-НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.