МЗС рекомендує українцям в Туреччині уникати натовпу та поїздок на схід країни

Четвер, 27 жовтня 2016, 15:04

Міністерство закордонних справ України розробило рекомендації громадянам України у зв’язку з безпековою ситуацією в Туреччині, в яких не рекомендує українцям відвідувати схід, та південний схід Туреччини,  а також уникати місць масового скупчення людей.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"МЗС України рекомендує громадянам України, які найближчим часом планують поїздки до Турецької Республіки або вже перебувають на її території, зокрема в містах Стамбул, Анкара, Ізмір, виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання об’єктів туристичної інфраструктури, а також місць проведення мітингів та демонстрацій", – йдеться у повідомленні.

В МЗС також наголошують на тому, що не варто без зайвої потреби доцільно довго затримуватися у транспортних терміналах (аеропортах, морських портах, залізничних та автобусних вокзалах).

Українцям варто "постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування, неухильно виконувати всі вказівки та рекомендації правоохоронних органів і місцевої влади, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу".

Також громадянам України рекомендується "обмежити відвідування південних та південно-східних районів країни (провінції Хатай, Кіліс, Газіантеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Мардін, Ширнак, Хаккярі, Бінгьоль) та утриматись від будь-яких поїздок поблизу кордонів з Сирією та Іраком".

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Туреччині за номером телефону: +90 533 307 72 32, e-mail: emb_tr@mfa.gov.ua, Генерального консульства України в Стамбулі за номером телефону: +90 530 612 55 77, e-mail: gc_tr@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.