У Держдепі США вважають, що санкції достатньо впливають на РФ

Четвер, 27 жовтня 2016, 16:21

Західні санкції, впроваджені проти Росії через агресію в Україні, справили необхідний ефект.

Про це заявив координатор Державного департаменту США з питань санкцій Деніел Фрід під час виступу на Варшавському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я думаю економічні санкції, фінансові та військові санкції справили свій ефект. Але в той же час я не вважаю політичні аргументи неправильними. Ми будемо слідкувати за подальшим розвитком подій, але зміна режиму в Росії не входить до нашого порядку денного", - сказав Фрід.

Він нагадав, що введення санкцій проти РФ мало на меті завадити агресії в Україні і дати Україні час і простір для втілення реформ, а також знайти рішення.

"Але санкції мають обмежене призначення. Російські виклики це не тільки територіальна агресія, але також політичний та інтелектуальний виклик. Путін – він як Микола I використовує військову силу, щоб знищити будь-яку ліберальну революцію", - додав він.

Нагадаємо, 7 вересня Міністерство торгівлі США розширило список санкцій компаній, проти яких введені санкції у зв’язку з агресією проти України.

15 вересня Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб та 37 організацій за агресію проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.