МЗС Латвії: РФ повертається у ХIX століття в розумінні міжнародного порядку

Четвер, 27 жовтня 2016, 16:44

Росія в останнє десятиліття намагається силою змінити міжнародний порядок і цим повертається до норм позаминулого століття.

Про це сказала парламентський секретар МЗС Латвії Занда Калниня-Лукашевича під час виступу на Варшавському безпековому форумі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Після "холодної війни" ми не мали такої серйозної ідеологічної битви. В той час коли ми рухаємося вперед у розумінні міжнародного порядку, Росія рухається назад у XIX століття у розумінні правил встановлення порядку", - сказала Калниня-Лукашевича.

"Для мене це єдине пояснення війни у Грузії у 2008-му, анексії Криму у 2014-му і тепер війни у Сирії. Російські дії в останнє десятиліття спрямовані на експансію і поширення свого впливу", - додала вона.

Дипломат провела аналогії зі спортом, зазначивши, що Захід грає за правилами футболу, а РФ грає за правилами регбі, де можна штовхати гравців.

"Ми на одному полі, але граємо у різні ігри. Європейський і глобальний міжнародний порядок був змінений російською системою", - сказала Калниня-Лукашевича.

"Я згодна, що ми маємо говорити з Росією, але розмови не повинні йти про встановлення нових правил. Ми маємо повернути Росію до дотримання міжнародних правил і принципів, які ми узгодили багато років тому", - підкреслила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.