Голова НАЗК звинуватила дочку Держспецзв’язку у зриві е-декларування

Четвер, 27 жовтня 2016, 23:44

Голова національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак оприлюднила заяву, в якій поклала відповідальність за проблеми із системою електронного декларування на адміністратора системи, Державне підприємство "Українські спеціальні системи" (ДП "УСС").

Відповідна заява оприлюднена на facebook-сторінці Корчак.

Голова НАЗК погрожує "УСС" кримінальною відповідальністю через їх дії.

Корчак, зокрема, стверджує, що сервери системи е-декларування мають вільні процесорні потужності.

"Навантаження на серверне обладнання, яке забезпечує прийняття, оброблення і накопичення інформації системи електронного декларування складає не більше 10%", - заявила вона.

"Перебіг подій останнього дня свідчить про неспроможність адміністратора та хостинг-провайдера системи - ДП "УСС" забезпечити необхідну пропускну здатність магістральних каналів зв’язку та канального мережевого обладнання до системи. У свою чергу, така ситуація обмежує якісний доступ декларантів до... Єдиного державного реєстру декларацій", - наголосила Корчак.

Голова НАЗК публічно звернулася до ДП "УСС" "з вимогою негайно усунути всі перешкоди, які заважають декларантам".

"В іншому випадку НАЗК змушене буде розглянути питання про звернення до правоохоронних органів стосовно порушення кримінальної справи щодо зриву електронного декларування", - наголосила Наталія Корчак.

ДП "УСС" є дочірньою компанією Держспецзв’язку. Раніше від громадських активістів вже лунали звинувачення на адресу Держспецзв’язку через перешкоджання кампанії електроного декларування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.