ІДІЛ використовує десятки тисяч людей в якості живого щита в Мосулі - ООН

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 17:30

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава", які перебувають на території Іраку, викрали десятки тисяч людей з районів навколо Мосула та використовують їх у якості "живого щита" на стратегічних об'єктах у місті.

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, передає Reuters.

Як повідомляє видання, бойовики "Ісламської держави" вбили у середу щонайменше 232 людини в Мосулі і його околицях, в тому числі 190 колишніх іракських військових та 42 мирних жителів, які відмовилися виконувати їхні накази.

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що стратегія ІДІЛ полягає в тому, щоб використовувати цивільне населення для захисту певних пунктів, районів або для захисту самих бойовиків від військових дій.

"У відповідності з міжнародним правом заборонено використовувати "живий щит", - заявив верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн.

Нагадаємо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.