МЗС Росії назвало вигадкою повідомлення про депортацію росіян з Сербії

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 18:51

МЗС Росії заявило, що повідомлення про депортацію росіян з Сербії — вигадка.

Про це йдеться в коментарі, опублікованому на сайті МЗС РФ.

МЗС РФ заявив, що повідомлення деяких балканських і російських ЗМІ про депортації громадян Росії з Сербії, яка нібито мала місце, "інакше як абсолютною вигадкою назвати не можна".

"З жалем відзначаємо, що вже не в перший раз журналісти не приділяють достатньої уваги перевірці надійності джерел інформації, стаючи, по суті, знаряддям інформаційної війни в руках політиків", — йдеться в повідомленні.

"Поїздка Патрушева в Белград була плановою, підготовка до неї почалася ще кілька місяців тому. Подібні заходи вимагають серйозного тривалого опрацювання", — додали в МЗС РФ.

Раніше повідомлялося, що кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня.

Сербські ЗМІ зазначили, що візит секретаря Ради Безпеки РФ Миколи Патрушева, пов’язаний саме з цією подією, адже Москва прагне залагодити скандал.

Як відомо, раніше, в понеділок прем'єр Сербії Олександр Вучич оприлюднив деталі плану захоплення держустанов Чорногорії після парламентських виборів 16 жовтня "за сприяння іноземного фактора".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: