Опозиція в Нідерландах не згідна з прем'єром щодо ратифікації української угоди

виправлено
П'ятниця, 28 жовтня 2016, 19:33

Лідери голландської опозиції не бачать причин для зміни своєї позиції щодо результатів референдуму про асоціацію Україна-ЄС після емоційного звернення прем’єр-міністра Марка Рютте.

Про це повідомляє голландський мовник NOS.

"Ми зберігаємо нашу точку зору, що будемо чекати на рішення уряду, а потім висловимо своє рішення" - сказав лідер партії CDA, що входить до коаліції.

Глава партії D66 вважає, що Рютте зараз відповідає за наслідки референдуму: "Це помста Рютте за відсутність кампанії і за те, що на результати референдуму не було вчасної відповіді".

"Я не бачу достатніх підстав для того, щоб нехтувати думкою моїх виборців" - сказав лідер зелених, які теж проти асоціації.

Рютте зараз намагається залучитися підтримкою більшості в Сенаті і для цього йому потрібні голоси 17 депутатів CDA, D66 і зелених.

Раніше на прес-конференції у п’ятницю він закликав окремих членів парламенту підтримати його варіант вирішення ситуації з українською асоціацією, навіть якщо це і суперечить лінії партії. Рютте хоче завершити ратифікацію угоди, в обмін на запервнення ЄС про те, що вона не впливатиме, зокрема, на міграційну та оборонну політику ЄС.

На його переконання, ратифікація Угоди Україна-ЄС потрібна для збереження єдності ЄС перед російською агресією і це є національним інтересом Нідерландів.

Опозиція наполягає, щоб в Угоду про асоціацію були внесені зміни і ці зміни погодили інші члени ЄС, в той же час в Брюсселі хочуть гарантій, що такі зміни будуть затверджені голландським парламентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.