Саміт ЄС-Канада відбудеться 30 жовтня

Субота, 29 жовтня 2016, 01:07

Саміт ЄС-Канада, на якому планується підписати угоду про вільну торгівлю, відбудеться у неділю, 30 жовтня.

 Про це у Twitter написали прем'єр Канади Джастін Трюдо та президент Європейської ради Дональд Туск.

"Я щойно розмовляв з президентом Європейської ради Дональдом Туском - саміт ЄС-Канада відбудеться у неділю. Хороші новини, і я з нетерпінням чекаю, щоб бути там", - написав Трюдо.

"Місію виконано! Щойно погодив з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо провести саміт ЄС-Канада в цю неділю", - написав Туск.

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом також повідомила, що всі 28 країн-членів ЄС готові підписати угоду про ЗВТ між ЄС та Канадою.

"Всі 28 країн-членів ЄС готові підписати угоду про ЗВТ між ЄС та Канадою. Гарні новини! Підписання угоди з Канадою відбудеться в неділю", - написала вона.

Нагадаємо, парламент Валлонії проголосував за угоду про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою.

28 жовтня посли країн ЄС схвалили пакет документів по угоді про ЗВТ з Канадою і домовилися про проведення письмової процедури щодо прийняття угоди Радою ЄС до півночі п’ятниці.

27 жовтня у Бельгії досягнуто внутрішнього консенсусу щодо угоди про зону вільної торгівлі між ЄС і Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Столичний регіон Брюссель слідом за Валлонією відмовився схвалити ратифікацію угоди про торговельне співробітництво між Євросоюзом і Канадою (CETA).

У понеділок прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель повідомив президента Європейської ради Дональда Туска, що йому поки не вдалося заручитися згодою регіональних влад для підписання торгівельної угоди ЄС-Канада.

Після цього саміт ЄС-Канада, запланований на 27 жовтня і на якому планувалося підписати угоду, був скасований.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.