ЄС в рамках термінової гуманітарної ініціативи виділяє Алеппо 25 млн євро

Понеділок, 3 жовтня 2016, 08:38

ЄС виступив з терміновою гуманітарною ініціативою щодо сирійського міста Алеппо, де в останні тижні тривають жорстокі бої.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні і єврокомісара з питань гуманітарної допомоги і кризового управління Христоса Стиліандеса.

Гуманітарна ініціатива ЄС спрямована на забезпечення можливості гуманітарних організацій виконувати свою роботу з порятунку і захисту мирних жителів Алеппо.

"Ми закликаємо всі сторони конфлікту підтримати і сприяти ініціативі", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ініціатива, яка прийнята у співпраці з ООН, складається з двох елементів: сприяння наданню життєво необхідної допомоги цивільному населенню Алеппо – гуманітарний конвой завдяки фінансуванню ЄС вже готовий вирушити в дорогу завдяки фінансуванню ЄС і забезпечити першим необхідним 130 тисяч осіб. Другий елемент спрямований на забезпечення медичної допомоги для поранених зі східного Алеппо.

У Брюсселі запевнили, що найближчі години і дні інтенсивно працюватимуть над реалізацією гуманітарної ініціативи.

Крім того, заявлено про виділення 25 млн євро на гуманітарні цілі в Алеппо.

На сході Алеппо, де досі перебувають близько 250 тис. цивільних, функціонують лише шість шпиталів. За даними ООН, уже три лікарні були атаковані авіацією, включно з дитячою клінікою, розрахованою на тисячі пацієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.