У Раді Європи пройде День українських реформ

Понеділок, 3 жовтня 2016, 09:05

У Раді Європи в понеділок відбудеться День українських реформ, в якому візьме участь глава МЗС України Павло Клімкін.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

День українських реформ організований постійним представництвом України при Раді Європи у співробітництві з секретаріатом цієї організації та Естонським головуванням в Комітеті міністрів Ради Європи.

"Метою заходу є презентація досягнень нашої держави в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років, що є найбільшим в історії організації пакетом експертної та технічної допомоги державі-члену", - йдеться у повідомленні.

В МЗС Нагадали, що План дій охоплює такі реформи як створення і зміцнення антикорупційних механізмів, судова реформа, реалізація національної стратегії із захисту прав людини, реформи поліції та пенітенціарної системи і створення суспільного телебачення.

В рамках Дня українських реформ будуть обговорені як вже наявні результати реформ, так і подальші пріоритети взаємодії України з Радою Європи у цих сферах.

В рамках візиту Клімкін також проведе зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Мужнієксом. 

Окрім Павла Клімкіна, участь у Дні українських реформ в Раді Європи візьмуть міністр юстиції Павло Петренко, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, заступник генерального прокурора Євген Єнін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков та інші високі посадовці і представники українських громадських організацій, які беруть участь в реалізації Плану дій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: