Папа Римський проти викладання теорії гендерної самоідентифікації у школах

Понеділок, 3 жовтня 2016, 11:22

Папа Римський Франциск вважає, що до гомосексуалістів і транссексуалів потрібно повинні ставитися з повагою, проте викладання теорії гендерної самоідентифікації у школах є неприйнятним "зомбування" молодих людей.

Про це заявив у неділю, повідомляє Reuters.

Папа виступив зі своїми коментарями під час бесіді з журналістами на борту літака, повертаючись із закордонної поїздки.

"Коли людина (гей) приходить до Ісуса, то Ісус, звичайно, не скаже: йди геть, бо ти гомосек," – наголосив Франциск.

Однак, під час своєї поїздки в Грузію і Азербайджан, він сказав священикам і черницям про те, що викладання гендерної теорії в школах є частиною "глобальної війни" проти шлюбу.

Як відомо, гендерна теорія – це теорія про те, що незважаючи на те, ким люди є біологічно - чоловіками або жінками, вони мають право ідентифікувати себе як чоловік, так і як жінка, або називати себе середнім родом.

"Я зараз говорю про те, що на сьогодні є елементи навіювання людям гендерної теорії та про те, що це не припустимо", – сказав Франциск.

Папа Римський підкреслив, що викладання гендерної теорії в школах є "протиприродним".

"Одне – це коли людина, бачить ці тенденції (гомосексуальність, трансгендер і т.п.), бачить це як опцію, і навіть змінює стать … І зовсім інше, коли цьому людину вчать у школі, адже це впливає на свідомість, змінює менталітет. Я називаю це ідеологічною колонізацією", – підкреслив Понтифік.

Нагадаємо, у травні цього року стало відомо, що Данія офіційно виключить визначення трансгендерності з переліку психічних захворювань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.