"Чорний протест": у Польщі національний страйк проти заборони абортів

фото і відео
Понеділок, 3 жовтня 2016, 18:37

У Польщі проходить загальнонаціональний страйк жінок в рамках так званого "Чорного протесту" проти можливої повної заборони і криміналізації абортів.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

За інформацією влади Варшави, у центрі міста, попри дощову погоду, зібралися близько 30 тисяч людей. Також масштабні акції проходять у Вроцлаві, Катовіце, Кракові, Познані та інших містах країни.

 

В рамках страйку тисячі жінок сьогодні не з’явилися на робочих місцях, узявши відпустку за власним бажанням. Більшість із них вийшли на акцію протесту вдягнені у чорний одяг.

 

Крім того, польських жінок також підтримали подібними акціями у Брюсселі та кількох містах Нідерландів.

Протести проти заборони абортів у Польщі тривають вже більше тижня – відтоді як Сейм Польщі проголосував у першому читанні за законопроект про повну заборону абортів і введення кримінальної відповідальності за їх здійснення.

У cуботу у Варшаві відбувся масштабний "Чорний протест", коли тисячі жінок зібрали під будівлею Сейму, щоб висловити свою незгоду з законопроектом.

Детальніше про можливу заборону абортів у Польщі - у статті на Європейській правді "Святіші за Папу: до чого приведе Польщу повна заборона та криміналізація абортів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.