Німецького єврокомісара звинуватили в расизмі через коментарі про китайців

Понеділок, 31 жовтня 2016, 08:57

Німецького єврокомісара з цифрової економіки Гюнтера Еттінгера звинуватили в расизмі після його коментарів на адресу жителів Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, у промові до представників бізнесу минулого тижня у Гамбурзі Еттінгер вжив термін Schlitzaugen – вузькоокі – щодо жителів Китаю і решти Азії.ї

Пізніше в розмові з німецькою газетою Die Welt Еттінгер заявив, що жодним чином не хотів образити китайців, але вибачатися за своє висловлювання відмовився, оскільки не вважає його расистським.

"Вам потрібно зрозуміти, що у моїх слів був більш широкий контекст. У своїй промові я хотів застерегти Німеччину від надмірної самовпевненості", - сказав він.

На заході в Гамбурзі Еттінгер також встиг образити і ЛГБТ-спільноту. Критикуючи існуючу політичну повістку Німеччини, єврокомісар пожартував, що влада, ймовірно, незабаром введе в країні "примусові одностатеві шлюби".

У німецькій Федерації лесбіянок і геїв розкритикували Еттінгера і зажадали його відставки. "Європейський комісар повинен гідно представляти європейські цінності, а не потурати расистським і гомофобських поглядам", - сказали в прес-службі організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: