Європарламент ще може розглянути безвіз України в листопаді - АП

Понеділок, 31 жовтня 2016, 19:38

Питання про введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом може бути внесено до порядку денного Європейського парламенту за кілька днів до пленарної сесії.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Відсутність на нинішньому етапі цього питання в порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що його не буде розглянуто у визначені часові рамки. Слід розуміти, що порядок денний – це живий документ. Остаточного вигляду він набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до нього додаються питання, за якими були досягнуті політичні домовленості в останній момент", - сказав Єлісєєв.

За його словами, вкрай важливим є наявність з боку ЄС політичної волі прийняти відповідне рішення. "Поки що підстав сумніватися в зворотному у нас немає, і це було підтверджено під час інтенсивних телефонних контактів президента Петра Порошенка з керівництвом інститутів ЄС протягом останніх днів", - зазначив він.

Як повідомлялося, голосування питання про скасування візових вимог для українців не внесено до порядку денного пленарної сесії Європарламенту в листопаді.

Як відомо, подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

В ЄС мають сумнів, чи буде найближчим часом ухвалене рішення про механізм призупинення дії безвізового режиму, без якого неможливе надання безвізу з ЄС для України, Грузії та Косово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.