Клінтон випереджає Трампа на 5% після теледебатів – опитування

Вівторок, 4 жовтня 2016, 10:13

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон після перших теледебатів з зі своїм основним суперником Дональдом Трампом випереджає кандидата від Республіканців на 5%.

Про це свідчать результати опитування проведеного компанією CNN/ORC, які оприлюднив телеканал CNN.

Результати телефонного опитування показали, що за Клінтон готові проголосувати 47% респондентів, тоді як за Трампа – до 42%. В той же час кандидат-лібертаріанець Гері Джонсон має 7% і висуванець партії зелених Джилл Стайн – 2%.

Результати опитування також засвідчили, що Клінтон вдалося відібрати у Трампа значну частину виборців чоловіків (на початку вересня у цій групі виборців Трампа випереджав Клінтон на 22%, зараз лише на 5%).

Також повідомляється про те, що Клінтон здобула підтримку значної частини білих виборців без вищої совіти, які становлять основну групу підтримки Трампа. Розрив у цій групі виборців скоротився з 44 до 21%.

Опитування проводилося з 28 вересня по 2 жовтня, було опитано 1335 зареєстрованих виборців. Статистична похибка опитування становить 2,5%.

Раніше повідомлялося, що за результатами опитування Reuters / Ipsos, кандидат від Демократичної партії Гілларі Клінтон випереджає свого опонента від республіканців Дональда Трампа на 5 процентних пунктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.