В ЄС привітали ухвалення Радою євроінтеграційних законів щодо екології

Середа, 5 жовтня 2016, 16:02

Представництво ЄС вітає ухвалення Верховною радою закону про оцінку впливу на довкілля та закону про стратегічну екологічну оцінку.

Про це йдеться у повідомленні представництва на сторінці у Facebook.

"Обидва закони відповідають правилам ЄС і найкращим європейським практикам. Нова нормативно-правова база сприятиме розвитку більш прозорих шляхів здійснення оцінки впливу інвестиційних проектів на довкілля та суспільство. Це, своєю чергою, допоможе в уникненні або обмеженні негативних наслідків для місцевих громад і споживачів", - йдеться у повідомленні.

У заяві відзначається, що чіткі правила проведення екологічної оцінки допоможуть розблокувати стратегічні інвестиції у сфери, що здатні активізувати економічне зростання та створити нові робочі місця, включаючи транспортний та інфраструктурний сектори.

"Окрім того, це дозволить українським компаніям скористатися міжнародним фінансуванням та відкрити нові місця для участі в інвестиційних проектах за кордоном", - зазначили у представництві.

Варто зазначити, що прийняття даного закону, серед іншого, є умовою реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.