В МЗС нагадали про нові правила отримання польських віз у Києві

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 11:24

В МЗС нагадали про нову процедуру реєстрації клопотань до візових центрів у Києві, яка має на меті спростити доступ і скоротити процедуру подачі клопотань.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

"Нововведення має суттєво скоротити процес подачі документів на польську візу, убезпечити систему від хакерських атак і спрямовано обмежити діяльність незаконних візових посередників", - зазначили в МЗС. 

З 3 жовтня 2016 року процедура подачі клопотання до візового центру виглядає наступним чином. Заявник, який планує оформити шенгенську візу до Польщі, має звернутися із закордонним паспортом до відділення Банку Ідея або КредоБанку та здійснити передоплату для себе та, у разі необхідності, членів своєї родини (до чотирьох осіб). Під час передоплати заявник вибирає тип візи і повідомляє контактний номер свого телефону.

Після здійснення передоплати сервісного збору та отримання банківського коду PTN заявнику протягом 5 днів зателефонує оператор колл-центру з 9:00 до 21:00 з понеділка по суботу (крім вихідних днів) і запропонує дату подачі документів. Якщо запропонована дата не є прийнятною для заявника, наступна автоматично обрана системою дата буде вдруге запропонована заявнику оператором в телефонному режимі.

Спрощений варіант реєстрації на подачу візових документів до Польщі діятиме лише у Пунктах прийому візових анкет в Києві. 

За результатами роботи нової процедури реєстрації в Києві, якщо буде зафіксовано її актуальність та пришвидшення процесу реєстрації заявників на отримання польської візи, така система буде запроваджена у візових центрах і консульських установах Польщі у Львові, Луцьку, Харкові, Одесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.