Ар’єв: Україна не визнає президента РФ, обраного в Криму. Ми не можемо розділити людину

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 16:14

Україна не визнає результатів виборів президента РФ у 2018 році, якщо вони проходитимуть на території анексованого Криму.

Про це сказав голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв в інтерв’ю "Європейській правді".

"Так, ми в цьому разі не визнаємо вибори президента. А як інакше? Яка частина новообраного російського президента буде нелегітимною? Палець? Рука? Стопа? Чи, може, мозок? Ми ж не можемо розділити людину. Це той самий принцип, який ми сповідуємо щодо Держдуми. А щодо президента тут взагалі все однозначно", - сказав Ар’єв.

Він також пояснив, як українська делегації в ПАРЄ до можливих ініціатив російських депутатів, обраних в Криму.

"Ми не можемо не визнавати тих мажоритарників, які обрані на території Російської Федерації. Ми не визнаємо лише мажоритарників Криму. Тому ті пропозицій, які виходитимуть в ПАРЄ від конкретної особи, ми будемо визнавати, але те, що виходить від Держдуми як інституції – не будемо. І у виступах усіх ми будемо говорити, що цей документ поданий нелегітимними персонами", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило рішення про невизнання повноважень більшості депутатів Державної думи РФ, обраних 18 вересня.

В МЗС пояснили, що в результаті проведення таких виборів легітимність втратили не лише 4 "депутати Держдуми", обрані в Криму за мажоритарною системою, але також всі депутати, обрані за партійним списками.

Європейський Союз заявив, що не визнає виборів до Держдуми Росії в анексованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.